Slavko Mitić, novi šef stručnog štaba

Fudbalski klub Napredak danas je i zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba, Slavka Matića. Novom strategu dres kluba uručio je generalni sekretar Dragan Pajić, poželevši mu da sa ekipom beleži dobre rezultate.

"Izuzetna mi je čast što sam došao u jedan pravi sportski grad i ovako veliki klub", rekao je pri promociji Matić.

"Primarni cilj nam je opstanak, ali kroz afirmaciju igrača. Imamo veoma mladu ekipu, ali će ovo biti prvi i poslednji put da govorim o njihovoj mladosti, jer ne želim da se krijem iza toga. Došli smo u Napredak da napravimo napredak", istakao je Matić.

Novi šef struke može da se pohvali sjajnim rezultatima u mlađim kategorijama. Matić je sa omladinskom selekcijom OFK Beograda osvojio titulu prvaka Srbije, a i u Kataru je radio sa podmlatkom Al Alija.

"Imamo sedam igrača iz omladinskog pogona koji će proći pripreme sa nama – Vulić, Stanojević, Ristić, Majdevac, Radmanovac, Valijant i Marković. Da li će dobiti minute kada počne prvenstvo, zavisi samo od njih. Već vidim da se radi o mladim momcima koji su željni dokazivanja", kaže Matić.

Matiću će u radu pomagati Milan Obradović, čije će iskustvo iz igračke karijere mnogo pomoći fudbalerima Napretka. Iako su i prvi trener i pomoćnik igrali na pozicijama u defanzivi, šef struke će od svojih izabranika tražiti igru na gol više.

"Afirmacija mladih igrača zahteva određenu kreativnost u igri, tako da ćemo težiti ofanzivnom fudbalu sa dosta golova. Sa druge strane, to ne znači da ćemo se zaletati, moramo da mislimo i na rezultat. Verujem da će navijači prepoznati naš pristup", optimista je Matić.

Na konstataciju da su u proteklih nekoliko godina u Napretku treneri imali kratak rok trajanja, Matić je rekao da je spreman da u klubu ostane na duži period.

"Možda je najbolje da pričamo posle petog kola. Što se tiče nekih ličnih ambicija, ja sam ostavio novac u Kataru da bih došao u Napredak i srpski fudbal i spreman sam da ostanem u Kruševcu i deset godina. Sa druge strane, mogu i sutra da odem ukoliko nešto ne bude u redu", kaže kormilar Čarapana.

Ekipa Napretka pripremaće se u Staroj Pazovi od 21. januara do 3. februara, a tokom tog perioda odigraće više prijateljskih utakmica. Omladinac iz Banovaca biće rival Kruševljanima 21. januara, dva dana kasnije čačanski Borac, 26. januara Napredak će odmeriti snage sa Bežanijom, a prvog februara sa novosadskim Proleterom.

"Tražimo još jednog protivnika za 29. januar. Generalnu probu imamo protiv niškog Radničkog 14. februara", rekao je Matić.
Superliga se nastavlja 21. februara utakmicama 16. kola, a Napredak gostuje na Banovom brdu ekipi Čukaričkog.

puma

puma

puma

puma