Potvrđeno mesto lidera na tebeli

Fudbaleri Napretka su pobedom u 33. kolu protiv Borca potvrdili mesto lidera na tabeli Prve lige Srbije i podigli pehar namenjen ovosezonskom šampionu.

Kad je sudija Aleksandar Vasić označio kraj komšijskog derbija, nebo nad Bagdalom je obasjalo bezbroj različitih raketnih buketa.

Veličanstvenim vatrometom, kojim su korporacija Trajal i Gradska uprava čestitali fudbalerima Napretka osvajanje prvog mesta i povratak među Superligaše, spuštena je zavesa na uspešnu sezonu.

Ostalo je da se odigra još derbi protiv Voždovca na BASK Areni koji će kao i sa Čačanima biti puka formalnost.

Kapiten Mirosavljević se pojavio na terenu pred početak utakmice da primi pehar a potom je otišao na klupu poput Gavrića, Bojića, Regana, jer je trener Nenad Milovanović odlučio da proveri rezerviste i protiv rivala, koji je takođe imao superligaške ambicije.
Prva šansa viđena je u 11. minutu, posle lepe akcije Živković je odlično šutirao a Аuričić krajnjim naporom skrenuo loptu u korner.

Nakon udarca iz ugla omaleni vezista, za koga trener Milovanović tvrdi da je veliki znalac, ali sklon tremi, Stevan Živković, je potvrdio mišljenje učitelja i efektnim udarcem matirao golmana gostiju.

Sudarili su se u 49. minutu, posle kornera, Ndijae i Janičić sa štoperom Čačana Babićem, popadali na travu, a lopta je ekspresno preneta na suprotnu stranu. Prihvatio je Martinović na 20 metara i silovito udario po zemlji i smestio je u desni donji ugao Napretkovog gola.

Da se veselje kruniše pobedom potvrdio se Udovičić, u 87. minutu matirao je zapaženog Anđelka Аuričića i primorao ga da drugi put vadi loptu iz mreže, potom je slavlje moglo da počne.

puma

puma

puma

puma