Potpisan ugovor sa Bojanom Miladinovićem

Bojan Miladinović, zvani Kapka, potpisao je ugovor sa FK Napredak na 18 meseci. Rođen je 24. aprila 1982. godine u Kruševcu.U Napredak se vraća iz malezijskog FK Felda Junajted.Igra na poziciji odbrambenog igrača.

Do kraja 2014. godine nastupao je za uzbekistanski Pakhtakor iz Taškenta sa kojim je dva puta osvajao Uzbekistanski profesionalnu fudbalsku ligu, 2012. i 2014. godine, kao i Uzbekistanski kup 2009. i 2011. godine. Pre toga, igrao je za Crvenu zvezdu četiri sezone.

Sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2004. godine. I odlučio, da se, i pored ponude Felda Junajted, vrati pod Bagdalu:

"Hteo bih da se zahvalim na lepom prijemu i dočeku, da se zahvalim finansijeru Marku Miškoviću što me je pozvao da se vratim, treneru na lepom prijemu i nadam se da ću opravdati svojim znanjem i iskustvom sve to na terenu.

Najveća želja mi je bila da se vratim kući, jer sam poslednje dve godine bio odvojen od porodice. To mi je najviše falilo. Bio sam zadovoljan kao sportista ali želja za porodicom i povratkom kući je presudila."

Šef stručnog štaba Napretka, Bogić Bogićević ukratko je sumirao dosadašnji tok priprema:

"Drago mi je što sam prisutan ovde kada se Miladinović vraća u klub u kome je ponikao. Nadam se da će nam pomoći u ovoj polusezoni, a i naredne godine,da će pokazati koliko vredi, i da će pomoći momcima kao uzor.

Juče smo ostali bez Simonovića, on je dat na pozajmicu na šest meseci Radniku iz Surdulice. Posle utakmice sa njima,napravljen je ogroman pritisak da ga pustimo, jer je Radnik ostao bez jedinog štopera koga su imali. Posle dva dana, odlučili smo da ga pustimo,jer dolaskom Miladinovića, sa Zonjićem, Frimpongom i Trajkovićem imamo dovoljno odbrambenih igrača. Simonovićevo iskustvo iz superlige će nama dobro doći naredne sezone, a i da pomognemo sportskim prijateljima.

Momci sjajno treniraju i utakmica protiv Surdulice je pokazala da mi imamo kvalitete. Neki mladi igrači polako dolaze i nadam se da će na proleće imati dobru,ako ne i punu minutažu. Pre svega mislim na Vulića, Todorovića, Majdevca.

Novi golman Petrović je na utakmici pokazao da je ozbiljno pojačanje, i to je ono što raduje."

Ugovor sa Napretkom potpisao je i Mladen Sarajlin (1995.), bivši igrač OFK Beograd,koji je potekao iz Partizanove škole fudbala, a igra na poziciji napadača. Ugovor je potpisan na 18 meseci.

Šestog februara se ekspedicija Napretka seli u sunčanu Tursku, Antalija je odredište, i tamo će boraviti do 16.februara kada se vraćaju u bazu.

U Antaliji će odigrati četiri utakmice, protivnici za dve su već poznati: Šahtjor Donjeck i Dinamo Minsk, a protivnici za još dva termina se dogovaraju i biće poznati u narednim danima.

Napredak sutra, u 13:00, na Mičetovom stadionu dočekuje Šumadiju iz Kragujevca. Ovo je druga kontrolna utakmica,od tri koje su predviđene do odlaska na pripreme u Antaliju.

puma

puma

puma

puma