Titula jesenjeg prvaka

Fudbalski klub Napredak nosilac je titule jesenjeg šampiona PLS.To je bio povod da se danas održi konferencija za novinare, i napravi pregled polusezone.

Današnji sastav je bio sledeći: u odbrani Abraham Frimpong, sredina terena Marko Gobeljić, a u napadu je bio Ognjen Damnjanović. Ova trojica sjajnih igrača Napretka predvodjeni su šefom stručnog štaba Bogićem Bogićevićem i asistentom trenera Ivanom Stefanovićem:

"Na početku bih se zahvalio svima koji su doprineli ovom dobrom rezultatu: počev od najbližih saradnika Stefanovića, Stojanovića i Miletića, igrača koji su izneli glavni teret, svih ljudi u klubu, Marku Miškoviću, navijačima i svim predstavnicima medija. Da nismo sarađivali tako dobro ne bi bilo ni rezultata.

Rezultati su za mene očekivani. Napredak ne pripada ovoj ligi, i moramo da učinimo sve što možemo i znamo da se što pre vratimo tamo gde pripadamo.

Smatram da ovoj ekipi nisu potrebna neka značajna pojačanja za ovaj rang takmičenja.Mi možemo da sačuvamo i uvećamo prednost koju imamo nad ostalim ekipama, i da radimo na formiranju tima za Superligu",rekao je Bogićević na početku konferencije.

"Ova ekipa Napredka može bolje", rečenica je koja je ove godine najviše puta bila izrečena predstavnicima medija od strane šefa stručnog štaba,a to poboljšanje Stefanović očekuje već nakon priprema:

"Veći deo ekipe je promenjen u odnosu na prošlu godinu i mi smo se skupljali "u hodu". Do kraja avgusta su dolazili igrači i svakog dana je bio vidljiv napredak, iz utakmice u utakmicu se igralo sve bolje i u šali umem da kažem: šteta što je kraj prvenstva, tek smo ušli u formu i uigrali se.

Kroz zajednički pripremni period i moguća pojačanja potrudićemo se napravimo još jaču konkurenciju u timu, da se još bolje uigramo,nastavimo sa pobedama i ujedno da pripremamo tim za Superligu,što nam je i cilj."

Abraham Frimpong je iskusni borac za plasman u najelitnije takmičenje,obzirom da je jedan od igrača koji je najduže u Napretku:

" Imamo odličan tim, igramo kao tim, i to daje rezultate. Stručni štab je odličan i odlično radimo, ulazak u Superligu je samo pitanje vremena."

Sa najkraćim stažom u redovima Napretka je napadač Ognjen Damnjanović, strelac pet pogodaka, od ukupnih 25:

"Napredak je veliki klub, i sve je na visokom nivou. Mi smo nesumljivo najveće ime u ligi. Što se tiče saigrača, kao što je već rečeno,skupljali smo se "u hodu". Neki su došli kasnije,neki su bili povređeni, međutim kako je prvenstvo odmicalo igrali smo sve bolje. Ima dosta talentovanih mladih igrača, i ovo je jedna homogena ekipa,ne samo na terenu nego i van terena, i to je naša glavna odlika i najveća snaga".

Bogićević nema transfer listu, a pred igračima je veliki izazov,obzirom na najavu povećanja konkurencije,ali Gobeljić ne brine tuđu brigu:

" O tome odlučuje šef,mi smo tu da radimo svoj posao,a konkurencje se ne plašim i očekujem da će sledeća polusezona biti još bolja".

Pred Čarapanima je još jedan veliki izazov pre odlaska na zasluženi odmor-osmina finala Kupa Srbije protiv Meraklija. Sreda, 2.decembar, 16:30!

puma

puma

puma

puma