Sezona 2013/2014
Grb FK Napredak
Partneri
[center]
Sportska strana juga

Buta sport

Sportske.net

RADNIČKI NIŠ-NAPREDAK 1:0 (1:0)
NAPREDAK: Nemanja Krznarić, Stevan Luković, Ivan Milošević, Nemanja Janičić, Stefan Aškovski, Dušan Mićić, Nikola Milošević, Srđan Dimitrov, Nikola Trujić, Nemanja Vidaković, Bojan Božović

RADNIČKI: Nenad Filipović, Petar Jovanović, Aleksandar Kosorić, Miloš Petrović, Vladan Pavlović, Miloš Krstić, Milan Ćulum, Strahinja Petrović, Aleksandar Jovanović, Ivan Pejčić, Saša Stojanović

Stadion: Čair
Sudija: Miodrag Gogić
Golovi: Pejčić 22',

Postavio admin on 17 Apr : 18:46 | | printer friendly create pdf of this news item
ŠTA TRENIRAŠ?
Ministartsvo omladine i sporta Republike Srbije , Sportski savez Srbije u saradnji sa Gradskom upravom Kruševac i Sportskim savezom grada Kruševca 16.04.2014 godine u „Hali sportova „ u Kruševcu organizovali su akciju “Šta treniraš“.

Osnovni cilj akcije, prvenstveno je poziv mladima i svima drugima da pronađu odgovarajuću fizičku aktivnost, odnosno da usvoje zdrav način života.

Trideset i šest sportskih klubova i organizacija iz Kruševca promovisalo je svoj rad predškolcima i učenicima 25 osnovnih i srednjih škola.

Fudbalski klub Napredak aktivno je uzeo učešće u ovoj manifestaciji. Na atraktivno opremljenom štandu predstavljena je Fudbalski klub Napredak sa posebnim osvrtom na omladinsku školu.

Najviše pažnje svih prisutnih privukli su naši prvotimci Miloš Cvetković i Nenad Gavrić koji su neumorno davali autograme i pozirali za slikanje sa najmladjima.

Postavio admin on 16 Apr : 15:53 | | printer friendly create pdf of this news item
LALATOVIĆ: DAĆEMO SVE OD SEBE DA SE VRATIMO NEPORAŽENI
" Za sedam dana igramo tri teške utakmice, a presing počinje utakmicom protiv Radničkog iz Niša "rekao je Nenad Lalatović šef stručnog štaba Napretka, i dodao da očekuje pozitivan ishod, uprkos izostanku Gavrića, Cvetkovića i Bajića zbog kartona.

" Radnički iz Niša je dobar i kvalitetan tim, igraju pred domaćom publikom, ali naš cilj se zna-bez obzira da li igramo kući ili na strani trideset prvi bod je cilj."

Lalatović je rekao da se već zna ko će zameniti igrače koji neće igrati zbog parnih kartona i da može da sastavi dobar tim koji će parirati Radničkom u Nišu,kao i da će dati sve od sebe da se u Kruševac vrate neporaženi.

Utakmica na niškom „Čairu“ igra se u četvrtak 17.aprila, od 18 časova i 30 minuta, a kruševački superligaš imaće podršku stotinak najvatrenijih navijača.
Postavio admin on 15 Apr : 15:22 | | printer friendly create pdf of this news item
IZJAVA FK NAPREDAK POVODOM ODLUKE DISCIPLINSKE KOMISIJE FSS
Na osnovu Odluke disciplinke komisije FSS broj DK-96/14-202 od 14.04.2014 o pokretanju disciplinskog postupka protiv Fudbalskog kluba Napredak Kruševac izjašnjavamo se:FUDBALSKI KLUB „N A P R E D A K“
Stanka Gavrilovića bb
15.04.2014. godine
K r u š e v a c


DISCIPLNISKA KOMISIJA FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE
Terazije 35, BEOGRAD


PREDMET: Izjašnjenje

Poštovani,

U vezi sa Vašom Odlukom za pokretanje disciplinskog postupka protiv našeg kluba, zbog nedoličnog ponašanja naših navijača isticanjem transparenta sa neprihvatljivim tekstom na istočnoj tribini stadiona, skandiranjem neprihvatljivih slogana „Ubi ubi turčina“ i „Svaka turkinja zna da je Miloš ubio Murata“ kao i sukobom pojedinih redara sa navijačima iz Novog Pazara, na prvenstvenoj utakmici 23. kola Jelen super lige u fudbalu između FK „Napredak“ i FK „Novi Pazar“ odigrane 12.04.2014. godine,

obaveštavamo Vas o sledećem:

Imajući u vidu da je utakmica od strane Komesara za bezbednost FSS, proglašena utakmicom povišenog rizika, Fudbalski klub Napredak blagovremeno je preduzeo sve potrebne mere i radnje u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima (Zakon o okupljanju građana, Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, Pravilnik o bezbednosti i sigurnosti na fudbalskim utakmicama FSS) u cilju sprečavanja nasilja i nedoličnog ponašanja na navedenoj utakmici, što je u svom izveštaju konstatovao delegat utakmice i Komesar za bezbednost FSS.

Prvo, u ponedeljak 07.04.2014. godine, Komesar za bezbednost FK Napredak, dostavio je pisano obaveštenje Policijskoj upravi u Kruševcu u kojem je između ostalog dat predlog da policija zbog bezbednosti razmotri mogućnost i „zabrani“ dolazak navijača FK Novi Pazar u Kruševac, imajući u vidu da je navijačima FK Napredak u 8. kolu zabranjen odlazak u Novi Pazar. Ovo obaveštenje poslato je iz razloga što FK Napredak u skladu sa fudbalskim propisima i fer pleju nije ovlašćen da zabrani navijačima dolazak u Kruševac, dok policija može iz razloga bezbednosti da donese rešenje o ograničenju ili zabrani kretanja na određenom prostoru u određeno vreme. Istoga dana upućen je i dopis FK Novi Pazar u kome su zamoljeni da ne dovode svoje navijače jer su se na to obavezali kada su podneli molbu da i naši navijači ne idu u Novi Pazar (molbu potpisali tadašnji predsednik FK Novi Pazar i gradonačelnik Novog Pazara).

U utorak 08.04.2014. godine, od strane FK Novi Pazar stigao je dopis u kojem se ističe da prethodno postignut dogovor o međusobnom nedovođenju navijača više ne važi i da će oni dovesti svoje navijače i da garantuju za njihovo ponašanje na stadionu i van njega, ističući da njihovi navijači fer i sportski navijaju što mogu potvrditi i organi bezbednosti Fudbaslkog saveza Srbije.

O napred navedenom, Komesar za bezbednost je obavestio Policijsku upravu u Kruševcu i Komesara za bezbednost Jelen super lige u cilju sagledavanja bezbednosti i donošenja odluke o dolasku ili zabrani dolaska navijača FK Novi Pazar u Kruševac. Od strane Policijske uprave u Kruševcu nije doneto rešenje o zabrani dolaska navijača a Komesar za bezbednost FSS je izneo da ne postoje bezbednsoni razlozi za donošenje odluke o zabrani dolaska navijača FK Novi Pazar u Kruševac i da oni na prethodnim gostovanjima u Kragujevcu i Beogradu nisu napravili niti ijedan incident. Po prvim informacijama utakmica je terbalo da bude proglašena utakmicom normalnog rizika, ali je 10.04.2014. godine od strane Komesara za bezbednost FSS proglašena utakmicom povišenog rizika.

U skladu sa zakonom i podzakonskim aktima u ovoj oblasti, zbog bezbednosti svih učesnika, smanjen je kapacitet stadiona na 6000 mesta i navijačima Novog Pazara dostavljeno je 320 karata za južnu tribinu (5% kapaciteta stadiona).

Nakon toga, Komesar za bezbednost kluba je u saradnji sa ostalim subjektima bezbednosti bezbednosti preduzeo sve mere i radnje predviđene odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama („Službeni glasnik RS“, br. 67/03, 101/05, 90/07, 72/09, 111/09 i 104/13) i Pravilnika o bezbednosti i sigurnosti na fudbalskim utakmicama („Službeni list FSS – Fudbal“, vanredni br. I/07). Obim i sadržaj predviđenih mera detaljno je sadržan u Planu preventivnog delovanja koji je dostavljen svim subjektima bezbednosti.

Održana su dva organizaciona sastanka sa svim subjektima bezbednosti (11.04. u 18,30 i 12.04. u 16,30 sati). Sačinjeni su zapisnici.

U vezi ponašanja domaćih navijača na stadionu, obaveštavamo Vas o sledećem:
Domaći navijači tzv. Jakuze nisu ni prisustvovale navedenoj utakmici, tako da konstatacija „neprimereno ponašanja domaćih navijača“ nije korektna i potpuno je neistinita. Neprimereno ponašanje može se prepisati samo gledaocima koji su bili na istočnoj tribini a koji su izazvani nesportskim ponašanjem jednog navijača Novog Pazara koji je prvi ušao na stadion sa crvenom majcom sa obeležjima zastave Turske pokazivajući sa obe ruke „srednji prst“ a kasnije i pesnice prema gledaocima, naročito onima koji su se nalazili na istočnoj tribini čime je izazvao „zvižduke“ celog stadiona. Pogledati sliku: Izvor Sportski žurnal.

Obrazloženje:
Dana 11.04.2104. godine, nakon organizacionog sastanka, Komesar za bezbednost održao je sastanak sa vođama domaćih navijača tzv. „Jakuza“, u vezi sa postizanjem dogovora da dođu na utakmicu i kao i do sada kroz fer i sportsko navijanje podrže svoj tim u borbi za bodove. Na sastanku su pored Komesara za bezbednost FK Napredak, prisustvovali i predstavnici policije iz Kruševca, javni tužilac Višeg tužilaštva u Kruševcu i Komesar za bezbednsot FSS Milivoje Mirkov. Tokom sastanka predstavnici navijača su izneli čvrst stav da neće doći da navijaju iz razloga što je njima bilo zabranjeno da idu u Novi Pazar. Od Komesara za bezbednsot FSS tražili su da se izjasni ko je i na koji način doneo odluku o zabrani njihovog odlaska u Novi Pazar i ko je dozvolio navijačima Novog Pazara da dođu u Kruševac. KOmesar za bezbedsnot FSS objasnio im je da su tada verovatno postojali bezbednosni razlozi, ali da osuđuje takav stav i da je znao lično bi se zalagao da do toga nedođe. Što se tiče dozove za dolazak navijača FK Novi Pazar u Kruševac, izneo je da ne postoje bezbednsoni razlozi da im se zabrani dolazak i da ne postoji diciplinska mera FSS o zabrani vođenja navijača kao ni rešenje policije o zabrani odnosno ograničenju kretanja na određenom prostoru. Tokom sastanka, predstavnici navijača zatražili su od prisutnih kao kompezaciju za ne odlazak u Novi Pazar, da im se dozvoli unošenje i paljenje pirotehnike što naravno nije prihvaćeno, već su od strane Komesara za bezbednost, policije i tužilaštva upoznati o kaznenim merama koje su propisane Krivičnim zakonikom (član 344a Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu) i Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, ukoliko dođu na utakmicu i tokom iste izazovu nasilje ili se nedolično ponašaju. Nakon upoznavanja isti su se izjavili da ostaju pri svom stavu da bojkotuju dolazak na stadion i da neće navijati. O svemu sačinjen zapisnik.
Za vreme utakmice, što se može videti i na TV snimku, na severnoj tribini nije bilo navijača navijačke grupe „Jakuza“, odnosno oni su ostali pri svom stavu da bojkotuju dolazak na stadion.

U vezi sa ponašanjem gledalaca, obaveštavamo Vas da je FK Napredak preduzeo sve mere da se gledaoci upoznaju sa pravilima ponašanja na stadionu i to: Na Internet stranici kluba postavljen je link „Pravila ponašanja gledalaca na stadionu“, izrađen je i na ulaze postavljen plakat sa pravilima ponašanja gledalaca na stadionu, a tokom jesenjeg dela prvenstva urađeno je i zajedno sa kartom podeljeno 40 000 flajera „Pravila ponašanja gledalaca na stadionu“, kao i na poleđini svake ulaznice postoji izvod iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama koji govori o pravilima ponašanja gledalaca.

Na samom početku utakmice oficijelni spiker pozvao je sve prisutne na fer i sportsko navijanje.
Imajući u vidu napred navedeno, FK Napredak je u pogledu ponašanja svojih gledalaca preduzeo sve mere da ne dođe do „pevanja neprimerenih pesama“ kako pre utakmice tako i za vreme kroz upozorenja oficejlnog spikera, a da su pojedinačni slučajevi na istočnoj tribini isprovocirani od strane navijača „Novog Pazara“. Mišljenja smo da isticanjem transparenta „Srpske krvi imate“ i pevanje pesme „Srbija“ nije prekršen član 4. stav 1 tačka 3. Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, i ne može se podvesti pod vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili verskoj osnovi jer gostujući navijači žive u Republici Srbiji, srpskog su državljanstva i među njima ima pripadnika srba, za razliku od njihovog isticanja obeležja drugih država (Turske i BiH) i pevanja pesama „ovo je Turska“ i sl. Takva ponašanja iritiraju sve prisutne na stadionu. Druge pesme koje se stavljaju na teret gledaocima FK Napredak osuđujemo i one su posledica reakcije na pesme navijača FK Novi Pazar.

U vezi sa propustima redarske službe, obaveštavamo Vas o sledećem:
Fudbalsku Klub Napredak zaključio je na osnovu člana 20. Zakona o privatnom obezbeđenju (Službeni glasnik RS broj 104/13) i člana 8. Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama ("Sl. glasnik RS", br. 67/2003, 101/2005 - dr. zakon, 90/2007, 72/2009 - dr. zakon, 111/2009 i 104/13), dana 21.02.2013. godine u Kruševcu, Ugovor o pružanju usluga sa Preduzećem za usluge i promet ALPHA GUARD DOO iz Kruševca ul. Borisava Stefanovića br. 1, matični broj: 20966262, PIB: 108274683 čiji je zakonski zastupnik Ivan Milanović. Navedenim Ugovorom definisana su prava, obaveze i dužnosti redarske službe.

U skladu sa bezbednsonom procenom, Komesar za bezbednost kluba dostavio je navedenom preduzeću pisani Zahtev za angažovanje redarske službe (koji dostavljamo u prilogu) u kojem se posebno naglašava sledeće „Kao i do sada, potrebno je da vodite računa prilikom odabira redara i podsećamo da to moraju biti punoletna, odgovorna i psihofizički sposobna lica sa iskustvom u obavljanju poslova obezbeđenja fudbalskih utakmica. Pre stupanja na dužnost, potrebno je da angažovane pripadnike redarske službe upoznate sa odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama (posebno sa odredbama člana 8.), kao i da im skrenete pažnju na pravila ponašanja za vreme trajanja obezbeđenja. Napominjemo da angažovani redari moraju biti opremljeni jednoobraznim prslucima sa svetloodbojnim trakama i natpisom „Redar“ ili „Security”„.

Tokom organizacionih sastanaka rukovodiocu redarske službe sugerisano je da prilikom raspoređivanja redara iste upozna sa zadacima i odredbama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Napominjemo da angažovani redari kao i svi ostali u Republici Srbiji nisu prošli obuku Ministarstva unutrašnjih poslova koje je po zakonu obavezno da takvu obuku održi.

U vezi sa konkretnim događajem napominjemo da su redari koji su se nalazili u sektoru teren kod južne tribine naspram navijača FK Novi Pazar, od strane istih u dva navrata gađani stolicama u 37 i u 84. minutu kada je teže povređen jedan redar ( pogođen stolicom u glavu, posekotina temena glave, ukazana pomoć na stadionu a kasnije i u bolnici, hiruški zbrinut, postoji lekarska dokumentacija). Nakon ovoga usledila je „ljudska reakcija“ vraćanja polomljenih stolica ka navijačima Novog Pazara, što donekle imajući u vidu sva dešavanja razumemo ali i osuđujemo. Rukovodilac redarske službe je za vreme incidenta otišao do redara i iste smirivao kao i pripadnici policije koji su ih sklanjali iza sebe da bi ih zaštitili. Pogledati snimak na linku:

http://www.youtube.com/watch?v=H71ncdekza0

Na kraju, molimo Vas da prilikom odlučivanja o eventualnoj disciplinskoj odgovornosti kluba uzmete u obzir sve napore i preventivne mere koje je FK Napredak preduzeo da spreči nesportsko ponašanje na stadionu.

Takođe, podsećamo da FK Napredak podržava napore FSS i drugih državnih organa u borbi protiv huliganizma i podseća da u dosadašnjem toku prvenstva gledaoci i navijači FK Naparedak ni na jednoj utakmici nisu pevali niti su isticali trenasparente neprimerenog sadržaja niti su unosili i upotrebljavali pirotehnička sredstva.
Postavio admin on 15 Apr : 09:53 | | printer friendly create pdf of this news item
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST FUDBALSKOG KLUBA NAPREDAK
Povodom incidenta nastalog na utakmici 23.kola JSL između FK Napredak i FK Novi Pazar:

Utakmica 23.kola JSL između FK Napredak i FK Novi Pazar proglašena je utakmicom visokog rizika.

U skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i pravilnikom o organizaciji utakmica FSS, fudbalski klub Napredak preduzeo je sve mere obezbeđenja utakmice, što je konstatovao i specijalnui posmatrač i komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov kao i delegat utakmice.

Utakmica je po treći put prekinuta u 84.minutu,kada je došlo do međusobnog sukoba navijača Novog Pazara, i tom prilikom reagovali su pripadnici MUP-a i navijače gostujućeg tima udaljili sa stadiona.

Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje nesportsko i nedolično ponašanje na sportskim priredbama, kao i svaki vid nasilja.Postavio admin on 13 Apr : 12:55 | | printer friendly create pdf of this news item
NAPREDAK-NOVI PAZAR 2:1 (1:1)
NAPREDAK: KRZNARIĆ, CVETKOVIĆ, AŠKOVSKI, JANIČIĆ, MILOŠEVIĆ I,MIĆIĆ, GAVRIĆ (BOŽOVIĆ 67'), REGAN, BAJIĆ (VIDAKOVIĆ 54'), DIMITROV (VUKMIROVIĆ 74'), TRUJIĆ

NOVI PAZAR: ŠIMIĆ, ĐORŠEVIĆ, PROTIĆ, OTAŠEVIĆ, MUTAVDŽIĆ, KEPAC, RUSMIR, VUKOVIĆ, JEVTOVIĆ, PAVLOVIĆ, ARSENIJEVIĆ

STADION MLADOST KRUŠEVAC
GLEDALACA 4500
SUDIJA: NIKOLIĆ BOJAN iz Kragujevca

golovi: Arsenijević 33' , Dimitrov 45', Božović 78'

" Novi Pazar je ozbiljna ekipa, ali kada je moranje nije pitanje. Mi smo danas napravili ozbiljan korak ka opstanku u ligi, i bitno je to što imamo jedan od dva najmladja tima u ligi i što su naši igrači budućnost srpskog fudbala i budućnost Napretka.

U utakmicu smo ušlii agresivno i posle prvog poluvremena nismo im dozvolili da razviju svoju pass igru na sredini terena.

Čestitao bih svojim igračima, jer iako smo mlad tim igrači su pokazali karakter. Ni jednog trenutka se nismo branili, već smo išli na pobedu!

Naša želja je danas prevagnula i zasluženo smo pobedili "-izjavio je šef stručnog štaba Napretka Nenad Lalatović, na konferenciji za štampu po završetku utakmice.

Zoran Njeguš, šef stručnog štaba Novog Pazara je rekao da je utakmica bila teška, ali i lepa sa tri pogodka:

" Moj tim nije iskoristio prednost kada smo poveli i umesto da na odmor odemo sa zasluženim golom, dozvolili smo da Napredak izjednači. Bilo je teško igrati protiv Napretka na njegovom terenu.

Moje igrače čeka već u četvrtak teška utakmica sa Crvenom Zvezdom i ja bih čestitao Napretku na pobedi".

Njeguš nije želeo da odgovori na postavljeno pitanje novinarke Žurnala Sanje Milutinović-kako se kao čovek osećao dok su navijači Novog Pazara divljali po stadionu i pevali nacionalističke pesme-rekavši da je bio u utakmici i da ih nije čuo.

Divljanje navijača Novog Pazara na stadionu Mladost u Kruševcu su zabeležile kamere policije i protiv nekih lica biće podnete prijave.

Postavio admin on 12 Apr : 18:02 | | printer friendly create pdf of this news item
LALATOVIĆ: JEDINI CILJ POBEDA!
Fudbaleri Napredka u 23. kolu Jelen super lige, u subotu 12.aprila u 18.30, dočekuju fudbalere Novog Pazara.

Napomenuvši da ekipu očekuje najteža i najvažnija utakmica ove sezone, trener Napretka Nenad Lalatović je na konferenciji za novinare rekao da njegova ekipa ulazi u meč samo sa jednim ciljem, a to je pobeda:

" Od prvog do poslednjeg minuta utakmice, makar izašli na kolenima sa terena,svaki igrač mora dati sve od sebe, i moramo da pobedimo.

Pritisak će biti velik, najavljen je dolazak velikog broja njihovih navijača, ali sam siguran da će 4-5 hiljada naših navijača biti naš vetar u leđa i da ćemo zajedno doći do te pobede".

Uz napomenu da su svi igrači na raspolaganju za subotnju utakmicu, Lalatović je ocenio da bi pobedom, Napredak gotovo sigurno obezbedio opstanak u Jelen super ligi.

Utakmica na stadionu „Mladost“ igra se u subotu , od 18:30 . Karte će biti puštene u prodaju na dan utakmice od 09:00 na biletarnici stadiona,a cene su nepromenjene: sever i jug 100, istok 200, zapad jedan 250, a zapad dva 300 dinara.

U prodaju će biti pušteno 6000 ulaznica.Postavio admin on 10 Apr : 16:08 | | printer friendly create pdf of this news item
TRUJIĆ I CVETKOVIĆ NAPRETKOVI BOMBARDERI!
Zajednica jelen super lige, u saradnji sa Аpatinskom pivarom, i ove godine podržala je organizaciju takmičenja za najjačeg šutera Lige, koja se organizuje četvrti put za redom.

Karavan Apatinske pivare je danas stigao u Kruševac. Šansu da se oprobaju u izbor za najboljeg šutera u srpskom fudbalu imali su igrači Napretka: Trujić, Bajić, Cvetković, Milanković, Milenković, Aškovski,Regan i Vukmirović.

Propozicije takmičenja za najjači šut su vrlo jednostavne – šutira se sa sedam metara udaljenosti od gola, svaki igrač ima pravo na dva pokušaja, a kao rezultat se uzima najjači šut.

Malo su se dvoumili igrači Napretka oko toga ko će prvi šutirati. Led je probila medicinska služba Napretka,šutevima Tomića 87 km/h, Miletića 83 km/h i Kljajića sa zavidnih 98 km/h, a onda su mesto prepustili profesionalcima.

Smenjivale su se brzime od 110 km/h do 122 km/h, a onda je na tačku izašao Trujić-123 km/h, a za njim i Cvetković - 123 km/h. Rezultat je nerešen. "Bombarderi" Napretka su Trujić i Cvetković!

Pravo da se takmiče za „Najjači šut Jelen Super lige” imaju svi licencirani igrači klubova Jelen Super lige, a u merenju jačine šuta, po izboru trenera, nadmeću se igrači i golman iz prve postave timova.

Postavio admin on 08 Apr : 17:13 | | printer friendly create pdf of this news item
ČUKARIČKI - NAPREDAK 1:0
ČUKARIČKI: Ristić, Stojković, Ostojić, Pijasentin, Brežančić, Srnić, Matić, Todorović, Bojić, Mandić, Stojiljković

NAPREDAK: Nemanja Krznarić, Miloš Cvetković, Ivan Milošević, Nemanja Janičić, Stefan Aškovski, Obeng Regan, Nikola Milanković, Nenad Gavrić, Stefan Vukmirović, Nikola Trujić, Miloš Bajić

Strelci: Ostojić 44'

Šef stručnog štaba Napretka Nenad Lalatović je bio jako nezadovoljan igrom svog tima:

" Po prvi put od kako sam u Kruševcu ja sam nezadovoljan igrom koju su igrači pokazali na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu.

Čukarički je zasluženo ekipa koja se nalazi na trećem mestu, i jedan je od najiskusnijih timova u ligi. Matić ima više utakmica u superligi nego ceo tim Napretka zajedno, i to se videlo na terenu. Napredak mora da pokaže mnogo više ako želimo da ostanemo u ligi.
Ako celu utakmicu sagledamo realno, Čukarički je imao jedan šut na go,najrelaniji rezultat bi bio nerešen,ali moj tim nije zaslužio da donese taj jedan bod sa gostovanja.

Nama predstoji još jedna teška utakmica kod kuće, gde nam dolazi takođe jedna od najiskusnijih ekipa u superligi, i na nama je da popravimo utisak i zabeležimo pobedu".
Dobra stvar je što smo mi i dalje ostali na desetom mestu na tabeli, i što i dalje bežimo pet bodova od zone ispadanja.
Postavio admin on 06 Apr : 18:38 | | printer friendly create pdf of this news item
OPASNOST OD BIVŠE NAPRETKOVE TROJKE
Bivši Napretkovi igrači Mirosavljević, Bojić i Matić su najveća opasnost za ekipu Napretka, smatra šef stručnog štaba Napretka Nenad Lalatović, pred predstojeće 22.kolo JSL u kome Napredak gostuje Čukaričkom:

" Najbolja tri igrača Čukaričkog su bivši naši igrači Mirosavljević, Bojić i Matić, i od njih nam i preti najveća opasnost.
Oni će imati dodatni motiv da se pokažu protiv nas.
Čukarički ima dobar, organizovan tim, nalaze se na trećem mestu na tabeli i to govori o njihovom kvalitetu.

Mi smo se dobro spremili za tu utakmicu, niti oni mogu nas da iznenade,niti mi njih, jednostavno se vrlo dobro poznajemo.

Oni su u ovom meču favorit jer igraju pred svojom publikom,ali mi ne idemo spuštenog garda. Za nas je povoljan rezultat sve osim poraza!"

Što se kadrovske situacije tiče, izvesno je da neće nastupiti Mićić, zbog kartona, a u naredna dva dana znaće se da li će igrati Cvetković, koji je zbog povrede pauzirao i duel sa Spartakom.

Utakmica Čukarički-Napredak, igra se u nedelju 6.aprila u 18:00 uz direktan prenos na Areni.
Postavio admin on 03 Apr : 14:52 | | printer friendly create pdf of this news item
Go to page  [1] 2 3 ... 56 57 58
JELEN SUPER LIGA
Sledeća utakmica
Restoran Napredak
Mlađe kategorije
Skupština FK Napredak - 24.4.2013.
Pravila ponašanja na stadionu
Ovaj sajt pokreće CMS e107,u skladu sa uslovima GNU i GPL licence.

Sva prava na sadržaj na ovom sajtu zadržava FK Napredak. Neovlašćeno kopiranje je zabranjeno, u slučaju da želite da preuzmete sadržaj molimo obratite nam se na mail