Sezona 2015/2016
PARTNERI
[center]
Sportska strana juga

Buta sport

Sportske.net

Srbijasport

Srbijasport

Grb FK Napredak
Kruševac
Površina: 854 km2

Stanovništvo: Grad (75.256) Opština (149.732)

Grad bogate tradicije i viševekovne istorije, nekadašnja srpska prestonica, nalazi se u središnjem delu Srbije. Pretežno je brdsko područje sa manjim nizijskim prostorom u dolini reka, a nalazi se na prosečnoj nadmorskoj visini od 300 metara.Kruševac je, kao svoju prestonicu, podigao Knez Lazar. Zvanično se kao godina osnivanja uzima 1371. mada je verovatno grad završen za oko 2 godine - 1373. Jedno predanje kaže da je grad dobio ime po kamenu krušcu, oblom rečnom kamenu kojim je tada veći deo grada i sazidan.

Posle Kosovskog boja postaje prestonica vazalne Srbije kojom upravlja Milica, a kasnije i Lazarev sin, despot Stefan.Turci su više puta napadali grad, a osvojili su ga 1427. posle smrti despota Stefana. Od 1444. godine u rukama je Đurđa Brankovića, a Turci ga konačno porobljavaju 1454. godine. U to vreme - ima tursko ime: Aladža Hisar (Šareni grad).Pod Turcima grad gubi na značaju. Iako je više puta oslobođan od Turaka, konačno oslobođenje dočekao je tek 1833. godine.

Opširnije na zvaničnom sajtu grada --> www.krusevac.rs
Sledeća utakmica
PRVA LIGA SRBIJE
Restoran Napredak
Skupština FK Napredak - 24.4.2013.
Pravila ponašanja na stadionu
Ovaj sajt pokreće CMS e107,u skladu sa uslovima GNU i GPL licence.

Sva prava na sadržaj na ovom sajtu zadržava FK Napredak. Neovlašćeno kopiranje je zabranjeno, u slučaju da želite da preuzmete sadržaj molimo obratite nam se na mail