Predtavljen Nikola Šakić

Na konferenciji za novinare predstavljen Nikola Šakić, igrač koji dolazi iz Čukaričkog. Nastupao je kao reprezentativac Srbije za U-16, U-17 i U-18. Šakić je rođen 1995.g. u Somboru.Prošao je fudbalsku školu Crvene zvezde a 2013.g. potpisuje ugovor sa Čukaričkim. Igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a sa Napretkom je potpisao ugovor do leta 2018.g:

"Želeo bih da se zahvalim FK Napredak na ukazanom poverenju, velika mi je čast što ću biti deo Napretka u budućem periodu", rekao je Šakić prilikom promocije.

Na konferenciji su, po prvi put, učestvovali i Andrija Majdevac i Stefan Todorović, mlade nade Napretka, ponikli u Napretkovoj školi fudbala:

"Put do seniorskog tima je bio težak, a mislim da će sada biti još teži. Trudim se da se svojim radom dokažem šefu Bogićeviću i nadam se da ću uspeti da izborim mesto u timu", rekao je Majdevac.

" Za mene je veliki uspeh to što sam priključen prvom timu. Mladi smo, i stariji igrači nam svojim iskustvom dosta pomažu. Velika je razlika između omladinskog pogona i prvog tima, pre svega u odgovornosti.Ovde je odgovornost mnogo veća",izjavio je Todorović prilikom prvom obraćanja novinarima.

Na pitanje novinara, da li će omladinski pogon biti znatno oslabljen, Bogić Bogićević, šef stručnog štaba Napretka je rekao:

"Ja se nadam da će se obojica izboriti da igraju za prvi tim i da će omladinci biti oslabljeni. Ako se ne izbore za mesto u timu onda će subotom sedeti na klupi prvog tima i igrati za omladince.
Lemajić je na šest meseci ustupljen Inđiji jer su ostali bez napadača. Razmišljali smo da li da pošaljemo igrača koji je veći deo prvenstva bio standardan, ali upravo ovaj dečko koji sedi pored mene, Majdevac, je zaslužio da dobije priliku i odlučili smo se da pozajmimo Lemajica.

Kroz pripreme i pripremne utakmice pokušaćemo da Majdevcu damo više šansi da se dokaže."

Ekspedicija Napretka se u subotu 06.februara, seli u sunčanu Antaliju (Turska) na jedanaest dana. Igrači i stručni štab FK Napretka će biti smešteni u hotelu Crowne Plaza u Antaliji. Treniraće na terenima Univerziteta. Planirano je da tokom priprema odigraju četiri utakmice i to:

7. februara u 18:00 - FK Shakhtar Donetsk - FK Napredak
10.februara u 16:00 - FK Saburtalo Tbilisi - FK Napredak
13.februara u 16:00 - FK Napredak - FK Ordabasy Kazahstan
15.februara u 18:00 - FK Dinamo Minsk - FK Napredak

" Da uigramo tim i damo svima šansu,to je plan priprema, kao što smo radili do sada i na ovim odigranim utakmicama. Po povratku nas čekaju još tri utakmice. Ono što je sigurno je da generalku igramo sa Kolubararom a za druga dva protivnika ćemo još videti", zaključio je Bogićević

puma

puma

puma

puma